subota 3. april 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Deca pevaju za obolele vršnjake

USKRŠNJI KONCERT I IZLOŽBA BOJENIH JAJA U STAROM DVORU

Deca pevaju za obolele vršnjake

Prihod je namenjen za rekonstrukciju roditeljske kuće "Doktorova kula" u okviru KCS

 

Dečji humanitarni koncert i prodajna izložba bojenih jaja održava se u 12 časova u Starom dvoru. Sav prihod namenjen je početku rekonstrukcije roditeljske kuće "Doktorova kula" u okviru Kliničkog centra Srbije, u kojoj će boraviti roditelji iz unutrašnjosti čija se deca u okolnim bolnicama leče od raka. Akciju organizuje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) u saradnji sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje, a pokrovitelj je Grad Beograd. Prema procenama, rekonstrukcija ove kule koštaće oko milion evra, a prvi roditelji u nju bi mogli da uđu već krajem godine.

Na humanitarnom koncertu nastupaju Dečja filharmonija i hor "Čarolija", a u 13 časova počinje prodajna izložba uskršnjih jaja. Njih su oslikali poznati slikari i dizajneri Srbije - Suzana Perić, Slobodanka Rakić-Šefer, Ljiljana Gašparovski, Mića Trnavac, Dušanka Savić-Aracki i drugi, kao i hospitalizovana deca koja se leče od raka.

U okviru iste akcije održaće se druženje poznatih glumaca i muzičara sa decom koja se leče od raka u bolnicama Beograda, Novog Sada i Niša. Oni će bojiti jaja i deliti paketiće koje su darovale kompanije "Soko Štark" i "DexyCo", kako bi deci ovaj dan učinili prijatnijim i srećnijim.