utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Grejanje u Beogradu skuplje za 30 odsto

Grejanje u Beogradu skuplje za 30 odsto

BEOGRAD - Grejanje u Beogradu od juče je skuplje za 30 odsto, saopšteno je iz Gradske uprave grada Beograda.

- Do poskupljenja je došlo jer je za godinu dana gas poskupeo za 50 odsto. Da takva odluka nije doneta, "Beogradske elektrane" bi za nekoliko meseci uvećale već ionako veliki minus na svom računu, što bi za posledicu imalo ugrožavanje redovnog grejanja građana Beograda - navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dalje navodi da kvalitet grejanja tokom oktobra nije bio na zadovoljavajućem nivou i da će rad "Beogradskih elektrana" ubuduće biti posebno nadziran, kao i da će, ukoliko se situacija ne popravi, biti preduzete mere koje će obezbediti kvalitetno grejanje, bez obzira na vremenske uslove.

Komentari

A kako bi bilo da se u stanovima napravi prvo takva mreza instalacija da svako za svoj stan ima merac i da moze da ukljucii ili iskljuci grejanje, a i da su standardi u gradnji kad su u pitanju izolacija itd striktni, trosili bi 30% manje energije za iste efekte, jos kad bi u distribuciji smanjili gubitke bili bi smo super. Ovako hajde da svi placamo totalne idiotizme

Prosečna mesečna neto zarada 2335 zaposlenih u Beogradskim elektranama u 2009. godini iznosila je 50000 dinara.
Previše ljudi na platnom spisku, prevelike zarade za siromašnu Srbiju i siromašne potrošače.....
Od kada je TV pretplata poskupela sa 350 dinara na preko 400, prestao sam da je plaćam.
Prorediće se naplata računa za grejanje.
Javno preduzeće Beogradske elektrane moraju da smanje broj radnika na apsolutni minimum, kao i da smanje zarade na nivo prosečne plate u Srbiji, a tek onda mogu da povećaju cene svojih usluga.
Kada bi to uradili, računica pokazuje da ne bi bilo potrebe za bilo kakvo poskupljenje daljinskog grejanja.
A, tek kada bi naplatili 50 miliona evra koje im duguju neplatiše, mogli bi da ozbiljno ulažu u razvoj i revitalizaciju opreme i toplovodne mreže.
Svi mi koji radimo kod tzv. "privatnika", ili u stranim kompanijama, svedoci smo da je već dve godine na snazi vanredno stanje. Zarade su smanjene, broj zaposlenih smanjen u tolikoj meri da jedan radnik radi posao za dvojicu.
U Beogradskim elektranama je sa druge strane preveliki broj džabalebaroša, koji su bogato nagrađeni za svoj nerad.