četvrtak 2. jun 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Uspešno završena akcija "Maj - mesec čistoće"

Uspešno završena akcija "Maj - mesec čistoće"

BEOGRAD - Akcija JKP "Gradska čistoća" pod nazivom "Maj - mesec čistoće", koja je završena u utorak, dala je izvanredne rezultate. Svake nedelje tokom ovog meseca bila je pojačana poneka od redovnih aktivnosti preduzeća.

Tokom prve nedelje, radnici "Čistoće" su, posle prvomajskih praznika, sa gradskih izletišta odneli 150 kubika smeća. U zajedničkoj akciji sa ostalim komunalnim preduzećima, sa priobalja Save i Dunava uklonjeno je više od hiljadu kubika raznovrsnog smeća.

Od ponedeljka, 9. maja, do nedelje, 15. maja, intenzivirana je akcija besplatnog pražnjenja septičkih jama. U okviru ovog programa očišćeno je 67 jama.

Treća majska nedelja bila je posvećena uklanjanju divljih deponija i raščišćavanju prilaznih puteva Beogradu. Radnici su bili angažovani u dve smene, pa je za nedelju dana sa divljih deponija na raznim lokacijama uklonjeno i deponovano oko 2.100 kubika otpada, u šta spadaju i deponije duž prilaznih puteva.

Tokom poslednje nedelje, građani su se odazvali apelu "Gradske čistoće" da i sami doprinesu lepšem i urednijem gradu tako što će srediti svoja dvorišta i prostor oko zgrada. Tako su se, na primer, građani podavalskog naselja Beli Potok udružili i očistili prilazni put naselju.

Iako je maj proglašen mesecom čistoće, a to je i vreme kada građani sređuju dvorišta i renoviraju stanove, ekipe JKP "Gradska čistoća" tokom cele godine rade na tome da Beograd bude čist.

Već 4. juna, "Gradska čistoća" će u saradnji sa drugim komunalnim preduzećima, a u organizaciji Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, učestvovati u akciji velikog spremanja povodom Dana životne sredine, kada će očistiti divlje deponije koje su prioritet na teritoriji  Beograda.

Ključne reči: