četvrtak 2. jun 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Pokrenut "Klub za traženje posla" za mlade

Pokrenut "Klub za traženje posla" za mlade

BEOGRAD - Direktor kancelarije za mlade Kosta Andrić i direktorka beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Dragana Kokanov Radovanović potpisali su sporazum o saradnji, kojim se u okviru novootvorenog "Info room-a" od 6. juna pokreće „Klub za traženje posla" za mlade.

Prema rečima Koste Andrića, dosadašnjom saradnjom Kancelarije i Službe za zapošljavanje organizovani su kursevi engleskog jezika i obuke za računare, dok se potpisivanjem ovog sporazuma pomaže mladim ljudima do 30 godina sa teritorije glavnog grada da što lakše dođu do zaposlenja.

- Ustupanjem prostorija "Info room" želimo da doprinesemo smanjenju broja nezaposlenih mladih u Beogradu, kojih prema podacima Nacionalne službe ima oko 20.000. Mladi će, vođeni stručnim savetnicima Službe za zapošljavanje, pored savladavanja osnovnih veština u traženju posla, kao što su procena vlastitih interesovanja, veština, znanja, sklonosti, dobiti i neophodnu podršku u pronalaženju posla. Praktični deo obuke sastojaće se iz stručne pomoći u pisanju biografije, prijave za posao, rada na računaru, slanja aplikacija i priprema za poslovni intervju obradom svih pitanja koja se najčešće postavljaju u takvom susretu. Takođe, polaznicima će, kao zanimljiviji deo obuke, biti omogućena i simulacija intervjua sa poslodavcem - istakao je Andrić i dodao da će nakon dve sedmice obuke svi polaznici biti u prilici da besplatno koriste usluge "Info room".

Dragana Kokanov-Radovanović navela je za Beoinfo da je uspešna saradnja dve institucije rezultirala pokretanjem „Kluba za traženje posla" u prostorijama „Info room", u kome će stručnjaci Službe za zapošljavanje držati obuku mladim ljudima. Takođe, mladi će biti u prilici da nauče da traže zaposlenje putem konkursa, ali i kako da prepoznaju „skrivene" vidove zaposlenja,  istakla je Kokanov-Radovanović.

Obuka će se održavati jednom mesečno u trajanju od dve radne nedelje, u grupama od šest do osam polaznika, sa najmanje trećim stepenom stručne spreme.