sreda 2. maj 2012.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Apel građanima da ne bacaju smeće po izletištima

Apel građanima da ne bacaju smeće po izletištima

BEOGRAD - JKP „Gradska čistoća” zamolilo je Beograđane koji će prvomajske praznike provesti na nekom od gradskih izletišta da iza sebe ne ostavljaju smeće, kako bi zelene površine ostale čiste i uredne.

„Godinama unazad, posle Prvog maja, ponavlja se ista slika – iza izletnika ostaju staklene i plastične flaše, čaše, kese, ostaci hrane, pikavci, limenke i ostalo smeće.

Takođe, raspaljivanje roštilja na mestima koja za to nisu predviđena i neugašena vatra predstavljaju veliku opasnost, jer mogu da izazovu požare i ugroze prirodu i ljudske živote”, navodi se u apelu ovog preduzeća.

Da bi svi sugrađani i gosti Beograda mogli da uživaju u praznicima na otvorenom, dovoljno je da izletnici otpad sakupe u kese i odnesu ih do najbliže korpe ili kontejnera, a JKP „Gradska čistoća” će, pored postojećih, postaviti i dodatne kante po beogradskim izletištima.

„Samo na taj način Košutnjak, Ada Ciganlija, Topčider, Avala, Zvezdarska šuma i ostali parkovi neće postati deponije za čije čišćenje će posle praznika biti potrebno i nekoliko dana. Nadamo se da će se i Beograđani, zajedno sa JKP 'Gradska čistoća', potruditi da Beograd i 2. maja osvane čist i uredan”, kaže se u apelu ovog preduzeća.