utorak 2. mart 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Legalizacija do 11. marta

IZ SEKRETARIJATA ZA LEGALIZACIJU PODSEĆAJU SUGRAĐANE DA ROK ISTIČE

Legalizacija do 11. marta

Sekretarijat za legalizaciju grada Beograda uputio je apel građanima da legalizuju svoje objekte. U saopštenju koje je dostavljeno medijima naglašeno je da se mogu "legalizovati objekti koji su do dana stupanja na snagu Zakona o planiranju i izgradnji (od 11. septembra 2009. godine) izgrađeni, rekonstruisani ili dograđeni bez građevinske dozvole, zatim oni na kojima je prilikom izgradnje odstupljeno od izdate građevinske dozvole i oni koji su izgrađeni i koji se koriste na osnovu privremene građevinske dozvole".

Za objekte do 800 metara kvadratnih bruto građevinske površine, zahtev za legalizaciju podnosi se na pisarnici opštine na čijoj teritoriji se nalazi objekat. Za objekte preko 800 kvadrata bruto građevinske površine, zahtev za legalizaciju podnosi se na pisarnici Sekretarijata za poslove legalizacije objekata u Ulici 27. marta 43-45.

Za sve informacije o prilozima koji su neophodni za legalizaciju građani se mogu obratiti na telefon 3376-090 za područje gradskih opština Stari grad, Savski venac, Vračar i Zvezdara, a za područje gradskih opština Čukarica i Voždovac 3376-104 .

Za područje gradskih opština Palilula i Rakovica telefon je 3376-349, a za područje opština Novi Beograd, Zemun, Barajevo, Grocka, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac, Sopot i Surčin 3376-086.