četvrtak 1. decembar 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Most na Savi od danas otvoren za saobraćaj

Most na Savi od danas otvoren za saobraćaj

Most na Savi, koji spaja Obrenovac i Surčin, završen je i od danas će biti otvoren za saobraćaj, najavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas

OBRENOVAC - Most na Savi, koji spaja Obrenovac i Surčin, završen je i od danas će biti otvoren za saobraćaj, najavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

On je zahvalio svim radnicima koji su od februara ove godine radili kako bi most bio završen u roku i koji su radili pod teškim vremenskim uslovima, zimi i leti.

Zajedno sa Đialsom, most su obišli i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, predsednici opština Obrenovac i Surčin i drugih okolnih opština.

Izgradnja mosta započeta je 1994. godine, a radovi na nastavku izgradnje krenuli su početkom februara ove godine.

Završetak tog mosta jedan je od projekata koji zajednički realizuju grad Beograd i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, a prema Zakonu o podsticanju građevinske industrije Srbije.

Vrednost ugovorenih radova je 1,5 milijardi dinara sa PDV-om , a radove s pripadajućim saobraćajnicama izvodilo je preduzeće "Mostogradnja" uz nadzor Direkcije za građevinsko zemljiste i izgradnju Beograda.

Most je dugačak 620 metara, a širok 14,5 metara i imaće dve saobraćajne trake, obostrane trotoare i dva pojasa predviđena za provlačenje instalacija infranstrukture.

Most je deo Sremske gazele koja će od mosta voditi do petlje Dobanovci na autoputu, a ta gazela dugačka je 21 kilometar i ima tri deonice po sedam kilometara.

Značaj mosta preko Save je u tome što će omogućiti da vozila iz pravca severozapadne Srbije i obrenovačkog kraja za manje od pola sata stignu do autoputa Beograd - Zagreb i centra Beograda.

Istovremeno, stanovnici Obrenovca će do Surčina put skratiti u značajnoj meri, jer im je za to do sada bilo potrebno sat vremena, a ubuduće će stizati za nekoliko minuta.