četvrtak 1. april 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Dobrotvorna uskršnja akcija za decu obolelu od raka

USKRŠNJI KONCERT I IZLOŽBA JAJA U SKUPŠTINI GRADA

Dobrotvorna uskršnja akcija za decu obolelu od raka

Dečjim humanitarnim koncertom i prodajnom izložbom farbanih uskršnjih jaja, koja su oslikali srpski slikari, dizajneri i deca obolela od raka, u Skupštini grada Beograda u subotu će biti obeležen početak prikupljanja sredstava za rekonstrukciju roditeljske kuće "Doktorova kula" u Kliničkom centru.

Prema rečima Žane Korolije, člana upravnog odbora Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), u svečanoj sali Skupštine grada u subotu će biti organizovan humanitarni dečji Uskršnji koncert, na kome će učestvovati Dečja filharmonija i hor "Čarolija".

- Nakon koncerta, sa početkom u 13 sati biće organizovana prodajna izložba 100 uskršnjih jaja, a dolazak je potvrdio i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas - rekla je Korolija i napomenula da će na Veliki petak mnoge poznate ličnosti sa decom obolelom od raka u bolnicama širom Srbije bojiti uskršnja jaja.

Za prodajnu izložbu uskršnja jaja su oslikali poznati slikari i dizajneri Srbije, među kojima su Suzana Perić, Slobodanka Rakić- Šefer, Ljiljana Gašparovski, Mića Trnavac i drugi.

Akcija se organizuje pod pokroviteljstvom Skupštine grada i u saradnji sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje.