Glas Javnosti

BAHATI VUČIĆEV KUM: Nikola Petrović nije došao na saslušanje povodom nesreće na Dedinju

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, trebalo je da 22. aprila bude saslušan u Prekršajnom sudu u Beogradu zbog nesreće koju je izazvao marta prošle godine na Dedinju u Beogradu, međutim on se nije pojavio u sudu.

Podsetimo, predmet protiv Petrovića upućen je početkom marta ove godine u Prekršajni sud nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu protiv kuma predsednik Srbije.

Naime, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da neće krivično goniti Nikolu Petrovića, kuma predsednika Vučića, zbog saobraćajne nesreće na Dedinju koju je izazvao pre više od godinu dana.

U saopštenju se navodilo, između ostalog, da će Petrović odgovarati samo prekršajno, te da nije utvrđeno da je u trenutku udesa bio pijan i drogiran iako se u izveštaju od kobnog dana navodilo da je vozio pod dejstvom alkohola, ali i kokaina.

Predmet je prosleđen Prekršajnom sudu u Beogradu koje je saslušanje zakazalo za 22. april, odnosno trebalo je da se održi pre dva dana. Tada je trebalo da Nikola Petrović da izjavu.


(Foto: Jutjub)

„On je trebalo da se izjasni o tome šta se dogodilo tog dana, ali se nije pojavio. Petrović je dostavio i opravdanje zbog čega je u nemogućnosti da prisustvuje saslušanju“, kaže izvor.

Podsetimo, Nikola Petrović je 6. marta prošle godine u Užičkoj ulici na Dedinju, pijan i drogiran, izazvao nesreću u kojoj su dve osobe lakše povređene. On je tog dana skupocenim automobilom „meklaren“ išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio.

Inače, obrazlažući odluku, iz Prvog tužilaštva su ranije istakli da je veštačenjem utvrđeno da se Petrovićeva alkohemija „najverovatnije kretala u intervali od 0,1 do 0,2 promila“ što je ispod dozvoljenog nivoa alkohola u krvi, te da je kritičnom prilikom „alkohol bio u fazi resorpcije“. Iz tužilaštva su takođe dodali da nisu sa sigurnošću mogli da utvrde da je Petrović upravljao vozilom pod dejstvom opojnih droga.


(Foto: Printskrin)

„Postojanje metabolita kokaina u urinu ne određuje vreme kada je kokain konzumiran, već samo pokazuje da je kokain prisutan u urinu, ali ne i u krvi. Tužilaštvo je dodalo i pojašnjenje da kokain ima dejstvo samo dok se nalazi u krvi“, saopštilo je tužilaštvo.

Najzad, tužilaštvo je naglasilo da osobe koje su se nalazile u automobilu u koji je udario Petrović po nalazu veštaka „nisu zadobile povrede u sudsko-medicinskom smislu“. Šteta na vozilu oštećenih, procenjena je na 200.000 dinara.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR