petak 26. jul 2013.
RSS

Vasin: Predočiću spisak imovine, SNS da učini isto

Izvor: Beta |
14. februar 2028. 16:55:46

NOVI SAD, 14. februara 2016. (Beta) - Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da će u naredna tri dana javnosti predočiti spisak svoje imovine, kao i način na koji ju je stekao i pozvao funkcionere Srpske napredne stranke (SNS) iz Vojvodine da učine isto."Na ovaj način ćemo sigurno doći do odgovora zašto se konačno ne usvoji Zakon o poreklu imovine", naveo je Vasin u saopštenju za javnost i predložio da on i funkcioneri SNS-a javno, pred TV kamerama uporede imovinu i objasne način njenog sticanja.
Dodao je da bi taj zakon dao odgovor na pitanje kako se u mnogim slučajevima dramatično povećala imovina bračnih drugova, braće, sestara, kumova i rođaka političkih funkcionera.
On je podsetio da je predsednik SNS-a i Vlade Srbije Aleksandar Vučić obećao usvajanje tog zakona i ocenio da je činjenica da Vučić obećanje nije ispunio dokaz koliko se SNS plaši mogućnosti načina provere imovinskog stanja svih funkcionera u Srbiji.
"Takav zakon bi omogućio da se dođe do odgovora na pitanje kako su mnogi političari, koji nemaju ni dana radnog staža van skupštinskih klupa i van javnih funkcija, stekli imovinu koju poseduju", rekao je Vasin.