petak 26. jul 2013.
RSS

Mektić: Rešiti pitanje portala “Vijesti ummeta”

Izvor: Tanjug |
14. novembar 2032. 16:47:53

SARAJEVO, 14. Novembra (Tanjug) - Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da mu je poznato šta objavljuje bošnjački portal "Vijesti ummeta" i da će zahtevati od svih nivoa vlasti da se napokon nešto uradi u vezi sa ovim pitanjem.
On je ponovio svoj stav da u BiH postoje izvorišta samog terorizma, koja pozivaju na razne načine svoje sledbenike, te da to treba poraziti i uništiti.
"Smatram da što pre treba ući u određene istrage i da za terorizam moramo imati nultu toleranciju", rekao je Mektić za portal "Nezavisnih novina".
On je upozorio da je realno da se napadi, poput sinoćnjeg masakra u Parizu za koje je odgovornost preuzela Islamska država, mogu očekivati i u BiH.
Internet portal "Vijesti ummeta", koji podržava IS, pišući o napadima u Parizu, naveo je da je reč o "radosnoj vesti za sve iskrene muslimane".
U toj vesti navodi se da su teroristički čin izvela desetorica napadača "ubijajući nevernike Francuze", uz poruku da će ista sudbina zadesiti sve oni koji se bore protiv muslimana.
U poruci navode i da se broj žrtava povećao na 150 i da još raste, te da su svi napadači ubijeni i da se mole Alahu da ih primi.
U tekstu se navodi da su napade izvršila "braća" koja su bila naoružana eksplozivnim pojasevima i raznim oružjem, ubijajući na desetine Francuza.
Na kraju ove vesti oni upozoravaju sve koji se bore protiv muslimana da neće nigde biti sigurni, te da će im osveta doći uskoro.
Na ovom portalu može se naći i prevedeno saopštenje Islamske države, koja poručuje da je napad u Parizu tek "početak oluje".
Ministar Mektić najavio je da će večeras na sednici Udarne grupe Koordinacijskog tela za borbu protiv ekstremizma u BiH biti razmenjene informacije i mogućnosti u slučaju potrebe da BiH pomogne Francuskoj, ukoliko se to od nje bude tražilo.