petak 26. jul 2013.
RSS

Petrol otvorio benzinsku stanicu kod Ade od tri miliona evra

Izvor: Tanjug |
23. oktobar 2032. 16:46:00

BEOGRAD, 23. oktobra (Tanjug) - Slovenačka kompanija Petrol otvorila je danas kod Ade Ciganlije novu benzinsku stanicu, koja je grinfild investicija vredna više od tri miliona evra, zajedno s najsavremenijom servisnom stanicom.
To je deveta benzinska stanica Petrola i četvrta grinfild investicija te slovenačke kompanije u Srbiji, rekao član Uprave Petrola d.d. Ljubljana Rok Vodnik na otvaranju.
Vodnik je Tanjugu rekao da je Petrol u Srbiji do sada investirao više od 40 miliona evra u izgradnju benzinskih stanica, terminala za tečni naftni gas u Smederevu i širenje infrastrukture za snabdevanje gasom za domaćinstva.
Petrol teži da bude energetski lider u regionu i nastoji da ojača brend u Srbiji, istakao je Vodnik.
Predsednk Opšine Čukarica Srđan Kolarić istakao je da je jedan od prioriteta opštine da stvara uslove za dolazak investitora, za otvaranje novih radnih mesta i bolji život građana.
Kolarić je zahvalio Petrolu, ne samo na otvaranju nove benzinske stanice, nego i za donacije dvema školama na teritoriji Opštine Čukarica.
Petrol je donacije namenio Domu za decu i omladinu ometene u razvoju "Sremčica" i Školi za osnovno i srednje obrazovanje dece ometene u razvoju "Sveti Sava" na Umci.
Kompanija Petrol ušla je na srpsko tržište 2002. godine i do danas ima devet benzinskih stanica u našoj zemlji.