petak 26. jul 2013.
RSS

Oliver Ivanović u pritvoru do 26. oktobra

Izvor: Tanjug |
24. avgust 2030. 16:40:43

KOSOVSKA MITROVICA, 24. avgusta (Tanjug) - Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću danas je produžen pritvor za još dva meseca, od 26. avgusta, izjavio je njegov branilac advokat Nebojša Vlajić.
Vlajić je u izjavi Tanjugu rekao da će odbrana već sutra na ovu odluku Medinarodnog sudskog veća Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici uložiti žalbu.
"Uložićemo žalbu na ovo rešenje Apelacionom sudu u Prištini jer smatramo da je ovakva odluka nepravedna", rekao je Vlajić.
Ivanoviću je ranije pritvor produžen do 6. oktobra, nakon čega je on započeo štrajk glađu, da bi samo nekoliko dana kasnije ta sudska odluka bila ukinuta i vraćena na odluku o pritvoru do 26. avgusta.
Najnovija odluka, na koju su branioci najavili žalbu, podrazumeva da se Ivanoviću pritvor produžava još do 26. oktobra.
Ivanović je štrajk glađu započeo 7. avgusta zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode u prcesu koji se protiv njega vodi pred Međunarodni sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici.
U međuvremenu članovi Građanske inicijative SDP i građani Kosovske Mitrovice u više navrata su organizovali skup podrške Ivanoviću da se brani sa slobode.
Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. pod sumnjom da je navodno počinio zločin protiv civilnog stanovništva 1999. i 2000. godine. U procesu protiv njega optužena su još četvorica Srba, među kojima penzionisani pukovnik MUP-a Srbije, Radovan Delibašić.