Glas Javnosti

GENERALI TRESU RUSIJU

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Šta se to u Rusiji dešava. Novine pišu jedno, televizija priča drugo a generali kradu milijarde.

„Deca perestrojke“ žene sinove za mlade buržujke, kupuju jahte u Monte Karlu a ruska sirotinja gine u mulju Ukrajine. Sve liči na 1917-u godinu.

Pisac ovog teksta nije novinar sa ulice. Dvadeset godina je proveo u i oko Kremlja, drugovao sa mnogim generalima, prošao Avganistan, Čečeniju i sve međunacionalne konflikte bivšeg SSSR-a pa vas moli da ozbiljno uzmete u obzir tekst koji sledi.

Staljinu je trebalo tri godine da zgazi koaliciju Nemačke i sve ostale evropske zemlje koje su ratovale za Hitlerov blagoslov. Polumrtav SSSR, dobro bijen u prvom ratu sa nemačkim carom, sa dušom u nosu zbog Oktobarske Revolucije, sa srpom i čekićem protiv „Meseršmita“ i tenkova „Tigar“. Putin ima najbolju vojsku na svetu i ne mrda iz blatu Ukraine. Siroti Staljin, šta mora da gleda.


Staljin se mučio deset godina da se oslobodi od tvrdog boljševičkog škarta, a Putin muku muči već 20 godina da slomi jeljcinski otrov što raste u vilama ruskih oligarha. Otrovnice su se odavno razmestile u Parizu, Londonu ili Monte Karlu. Tamo su im žene i švalerke, a „napredni patrioti“ iz Moskve čerupaju ruski narod, sa jednim okom na privatne avione negde oko Šeremetijeva, a drugim na oslobođenim zemljama bivše Ukrajine.

Dobra Donjecka i Hersonska zemlja se kupuje za mizeriju. Tu su i američki investitori bez obzira na Bajdena i
mržnju prema ruskom narodu. Vladimir Putin mora da posluša savet srpskog novinara ako hoće da sačuva sebe i zemlju Rusiju.

Putine, postani Staljin!

Zapad poštuje samo silu i odlučnost a to se zove – Josif Staljin!

Savetnici Glasa Javnosti iz Moskve Zorin i Turšatov, javljaju da je Putin poslušao savet iz Beograda i pre mesec dana nacionalizovao neke važne fabrike, pre svega iz sektora odbrane. Juče je zapalio internet i prestravio velike manipulatore iz vrha države i uhapsio zamenika ministra vojske Timura Ivanova. Dijareja vlada Moskvom. Putin zavodi red. Ko je sledeći?

„Napredna Bagra“ čuči u Dubaiju ili na Mediteranu gde imaju «neka važna posla“ i umesto „vijagre“ piju „bensedine“. Da li je hapšenje Ivanova prvo ili poslednje hapšenje koje ruski narod željno očekuje? Ko je sledeći i da li će Staljina dočekati počasna garda na Crvenom Trgu kad poseti Vladimira Putina?

Da se upoznamo sa civilnim Generalom Ivanovim.


Prećutaćemo deo iz njegove biografije. Završio je dobre škola, ali mu je najjača diploma jaka veza sa Sergejom Šojguom, ministrom odbrane Ruske Federacije. Prećutkujemo i „Jeljcinsku biografiju Šojgua koga mnogi moskovljani znaju kao pripadnika Čečenskog legiona u vreme jeljcinskog puča i bombardovanje Parlamenta.
Bilo šta bilo i eto ti dueta Šojgu – Ivanov kako tresu Rusku vojsku. Oba generali armije. a nijedan nije čak ni vojsku služio.

Šojguov zamenik Timur Ivanov priveden je zbog sumnje da je primio mito u velikom iznosu, da Bog sačuva. Hapšenje je bilo nemoguće bez znanja Šojgua i Putinove lične sankcije. Sada se ispostavlja da je nakon hapšenja nestala supruga zamenika ruskog ministra odbrane Timura Ivanova, 50-godišnja Svetlana Zaharova.

Šta se zna o njoj? Sačekajte, biće i o njoj reči.

Nakon hapšenja, na internetu se odmah pojavilo mnogo informacija da je glavni indirektni krivac za to što zamenik ministra odbrane nije vodio potpuno pošten način života njegova supruga Svetlana Maniovič (rođena Zaharova). Maniovič je prezime njenog bivšeg muža, nakon raskida sa kojim se udala za Ivanova.

Timur Ivanov radi u Ministarstvu odbrane više od 10 godina. Pre toga je radio u vladi Moskovskog regiona, ponovo podređen Šojguu. Uprkos njegovom visokom položaju, o Timuru Ivanovu najverovatnije ne znate gotovo ništa.


Ivanov je bio odgovoran za izgradnju Hrama Oružanih snaga, kao i za sam Patriotski park. On nadgleda ceo projekat izgradnje u Ministarstvu odbrane. Vojni logori - Timur Ivanov. Kadetski korpus i vojne škole - Timur Ivanov. Bolnice, vrtići, vojni aerodromi, podmorničke baze, pa čak i kosmodrom Vostočni - Ivanov to stalno pregleda.

E, sad je on glavni graditelj Mariupolja, ruševina gde normalan čovek ne može da zatvori oči. Prvo je njihova vojska potpuno uništila grad, a sada Ivanov šeta obalom i hvali se da će Ministarstvo odbrane izgraditi bazen i klizalište za Mariupoljce.

Ako pratite društveni život, onda je sve upravo suprotno. Zahvaljujući njegovoj supruzi - poznatoj devojci za zabavu iz 2000-ih, heroini zvezdanih hronika, u nekom trenutku čak i TV
voditeljkii Svetlani Zaharovoj. Poznata i kao Svetlana Maniovič. Nedavno je Svetlana Manovič
koja je preuzela prezime svog novog muža.

Naravno, ona nije finansijer. Ona je samo tako-tako poslovna žena. Svetlanina gospoda, prvo njen prvi muž Mihail Maniovič, a zatim Timur Ivanov, jednostavno podržavaju njene skupe
hobije.
Svetlana Maniovič je pravo oličenje Putinovog glamura. Verovatno, nikada nam se putevi sa
njom ne bi ukrstili da se 2009. nije udala za visokog funkcionera. Osoba koja živi od ruskog
poreza, i ničega drugog.


Timur i Svetlana Ivanov se nisu krili. Ovo je neki novi nivo bahatosti: gledajte, mi ništa ne
krijemo, ne krijemo da mi smo bogati i nemamo čega da se stidimo. I, svi su verovali! Pa, ako
funkcionerska porodica živi ovako, onda bi za njih, verovatno, sve trebalo da bude legalno.
Postoji li granica svakom bezobrazluku? Ispostavilo se da nema granice.

Šta mislite kako treba da izgleda život jednog funkcionera i njegove nezaposlene supruge? Osoba koja bukvalno služi svojoj domovini, koji je po duhu i smislu ove službe rodoljub. Izabrao je svoj poziv – da brani Rusiju.

Pametan i skroman. Možda živi bogato, ali ne prebogato. Retko se pojavljuje u javnosti i izbegava skandale. Vernik, porodičan čovek, živi tiho i diskretno. Ovako bi trebalo da izgleda general u helikopteru. Sentrope. Rols-Rols, dijamanti, zabave koje koštaju desetine miliona rubalja.To nikako al eto, dešava se.

Timur Ivanov i Svetlana Maniovič par. Nikada nismo imali toliko detalja o životu zvaničnika. Nismo je videli ovako izbliza. Hajde da to bolje pogledamo.

Svake godine, počev od 2010. godine, porodica Timura Ivanova odlazila je ceo avgust... Ne, ne da kopaju baštu na dači, već da se opuste na Azurnoj obali. Svake godine su tamo iznajmljivali ogromne vile. Na primer, vila sa pet spavaćih soba, pet kupatila, dve sobe za osoblje. Timur Ivanov i Svetlana Maniovič, avgust 2013. objavljuje humorističan tekst u ime svoje ćerke:

„Kada sam bila mala, živela sam u Sentropeu, a moje igračke su bili čepovi od šampanjca... Generalno, imala sam teško detinjstvo. A ovo uopšte nije šala."


Godine 2016. ukazom predsednika Rusije, Timur Ivanov je unapređen u zamenika ministra odbrane Ruske Federacije. Moglo bi se pomisliti da je sada završen godišnji odmor koji traje mesec dana u NATO zemlji. Ništa ovako. Porodica Ivanov potrošila je 850.000 evra samo na iznajmljivanje vila u Sentropeu, gde Šojguov zamenik svake godine odlazi na mesec dana.

Ono što posebno nervira u ovoj priči je narodni patriotizam. Sve fotografije "a la russe", ruske marame, ikone, pravoslavlje.

Ovde Svetlana Maniovič piše da samo ona zna kako da voli svoju domovinu. Svako ko nije sa njom je taj koji jednostavno mrzi veličinu Rusije. I da pojača patriotizam, na slici je breza, pečurka i sama Svetlana, skromno prekrivena Hermesovim šalom. Sačekajte sledeći nastavak da se divite ruskoj državnoj buržoaziji koja svim silama čuva obraz ruskog čoveka iz naroda.

Sve razumemo, naravno... Ali imajte savesti, Svetlana Aleksandrovna. Poslednjih 20 godina i do danas Svetlana Maniovič, supruga zamenika ministra odbrane Ruske Federacije, je državljanka... Izraela. Njena deca su državljani Izraela. Sve ovo se može proveriti koristeći bazu podataka izraelskih birača koja je procurila pre nekoliko godina.

Evo njihove adrese u Tel Avivu...


Do 2021. godine, Svetlana Maniovič, zajedno sa svojim bivšim mužem, bila je vlasnica ovog stana.

Dugi niz godina, kao supruga zamenika ministra odbrane, podnosila je deklaraciju o imovini i nigde i nijednom nije spomenula da ima stan u Izraelu. Ovo je grubo kršenje zakona. Samo zbog toga je Timur Ivanov odmah trebalo da bude smenjen.

Maniovičeva ćerka od prvog muža Aleksandra živi u Parizu.

19-godišnji sin Mihail, koga je naš Ivanov odgajao od ranog detinjstva, sada nije u rovovima kod Bahmuta, već u Engleskoj, studira na tamošnjem univerzitetu.

Druga ćerka ima stan u Meksiku.

Par Ivanov živi u istorijskoj vili u epicentru moskovske istorije, 300 metara od hrama Hrista Spasitelja. U toj zgradi se dešava radnja u romana "Majstor i Margarita". Opa bato, računaju na Boga Gospoda. Imaju nekoliko stanova Moskvi (svi po 300+ kvadratnih metara).


IZVOR: Ustupljena fotografija / Ivanov i Dmitri Peskov

Sačekajte sledeći nastavak da se divite ruskoj državnoj buržoaziji koja svim silama čuva obraz ruskog čoveka iz naroda.

Zamenik ministra i njegova supruga posedovali su i 12 vozila: Bentli Kontinental, Aston Martin, Mercedes-Benc, Humer H2, ZIS 110, Ševrolet, Suburu, kamion Ford Tranzit, kao i motocikle: Harlei-Davidson, Triumf, M72, MV Agusta.

Šta je pravi razlog hapšenja Generala Ivanova

Kao visoko vojno lice, imao je zabranu neovlašćenog izlaska i zemlje, ali to važi za niske činove, a za njega, generala armije... Ma vi se zezate ako to pitate. Jedino je tačno da je bio u "razvoju".

Šta znači „bio u razvoju“? Znači da je, kao i drugi visoki funkcioneri - ministri, guverneri, vojskovođe i tako dalje, bio pod određenom kontrolom. Ovo je kao plaćanje cene za poziciju, što bi se reklo. Postoje ograničenja kretanja, kontakata i tako dalje. To ne znači da je Ivanov stalno prisluškivan i praćen, kaže naš izvor.

Kako je onda smeo da putuje u inostranstvo čak i pre SVO, jer je zemlja već bila pod sankcijama, a njegovoj supruzi dozvoljeno da se šeta po odmaralištima Mediterana ? Verovatno su, jednostavno, zatvorili oči.

Tek kada su se vidljivo pojavili pravi „signali“ o mogućim slučajevima korupcije, onda je razvoj lova počeo. Opet, bilo je neophodno dobiti sankcije ne samo od generalnog tužioca i šefa FSB, već i obavestiti ministra odbrane Sergeja Šojgua i ruskog predsednika Vladimira Putina.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Ivanov i Zaharova

Nema drugog načina. Još jednom: Ivanov je nosilac državne tajne, ne možete ga tek tako uzeti u obradu i prisluškivati, staviti pod prismotru i tako dalje. Šta ako nešto procuri? Drugim rečima, u nekom trenutku, kada je Ivanov prešao liniju, data je komanda da se on izvede pred lice pravde. Da biste to uradili, ne možete te da ga uhvatite za ruku kada prima novac, već dapratite ceo lanac. Za zvaničnika njegovog ranga, podmićivanja su jednaka veleizdaji, kaže izvor Glasa Javnosti.

Prema njegovim rečima, iznos mita od milion rubalja (oko 10 000 evra) koji se citira u medijima, jednostavno je smešan. Malo je verovatno da bi zamenik ministra dobio „koverat“ od nekog lovatora. Za šta? S obzirom na to koliko novca imaju strukture pod njegovom kontrolom, jednostavno je glupo preuzimati takve rizike.

Naš sagovornik smatra da je Timur Ivanov „preterao” raspodelom ugovora za obnovu novih regiona. U ovaj proces su uključene i druge organizacije povezane sa Ministarstvom odbrane. Glupo – verovao je u sebe, a nije smatrao da on nije taj koji o svemu odlučuje i da je sve dokumentovano na svim nivoima. Sve dok ne težite vrhovnoj moći, oni vas čuvaju, a čim pređete granicu, to je to. Adio Amore, uskoro. Eksperiment se uvodi u „radnu šemu mita“, pošto je dobio sankciju na samom vrhu - i zdravo!

Izvor, takođe, podseća da je zamenik ministra imao otvoreni sukob sa pokojnim osnivačem Vagnerovog PMC-a Jevgenijem Prigožinom. govorio je krajnje negativno o njemu, a medijskie sile pod kontrolom Prigožina, vodili su informativne kampanje protiv Ivanova. Moguće je, da su ovako važne istrage, koje su strani agenti predstavljali kao svoj rad , inspirisane šefom Vagnera.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Ivanov i Zaharova

Posle Prigožinove smrti, zamenik ministra je odlučio da se uključi o sudbini njegove imovine. Navodno, zahtevao je od Prigožinog sina da mu prenese kontrolu nad naftnim i gasnim poljima u Siriji i dijamantima u Centralnoafričkoj Republici, koje kontrolišu strukture bivšeg PMC.

Dakle, moguće je da je „drsko” zamenika ministra „savladao” gnev pokojnog osnivača „Vagnera”.

Pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov rekao je da ne zna da je Ivanov optužen za izdaju i pozvao da se fokusiramo na zvanične informacije, a ne na spekulacije i lažno predstavljanje. Pa, da vidimo. Naši izvori u obaveštajnim službama uvereni su da će se proces nastaviti...

„Samog Ivanova je čuvao elitni specijalni odred FSB koji je imao ovlašćenje da otvori vatru i ubije svakoga ko pokuša da privede Ivanova. Jedino mesto gde je bio bez odreda bio je sastanak sa najvišim rukovodstvom zemlje“, rekao je posmatrač i dodao: „Krajnje je vreme. Nadam se da je ovo samo početak."

Poštovani čitaoci Glasa Javnosti. Obavezno pogledajte i sledeća dva nastavka ove teme. Pošteni ljudi će se svakako radovati a oni drugi, oni što ih zovu „kontraverzni“ mogu da vide kako se radi i kako se ne radi da bi što duže živeli na slobodi.

Trudio se i pomalo rizikuje - Šone Ninin

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR